Disember yang pantas!

Cuti sekolah dah mula... Anak-anak seronok betul di rumah, kejenya main, makan, tido, main lagi, makan dan  buat sepah...hahahaha keje mama, kemas, masak, membebel kat diorang sebab buat sepah...Nama pun budak-budak, tau ajelah, bukannya serik bila kene marah. :) 

Rasanya hujung tahun ni banyak sangat perubahan yang akan berlaku... Tufah dah masuk darjah satu, dan kami satu family tahun depan dah tak duduk sini lagi...kat bilik belakang bersepah-sepah kotak nak memunggah buku-buku dan macam-macam benda... Pejam celik dah 5 tahun kami satu family duduk apartment ni...masa pindah sini saya mengandung Faeiq 9 bulan... memboyot bawak kotak, nasib baik ibu ayah datang tolong sebab tahu masa tu saya tengah sarat. Seminggu pas tu saya bersalin.. :)

Suami yang super buzy sempat juga dia meronda ke kedai lampu cari lampu yg cantik2. Dah cuti sekolah ni berangkut la dengan hero 3 orang tu... masuk kedai lampu tu, kedai lampu...sampai naik bosan 
diorang..kuikui. Rumah tak buat renovation, cuma buat dapur dan ada kawasan kat belakang suami suruh kontractor buat tiles utk senang sidai baju... Banyak dah suami kuar belanja untuk preparekan semua ni..... besar sungguh jasa abang... ( ~kalau anak saya dengar mesti dia kata mama bodek abah).
Progress... lampu kipas dah pasang...cuma tunggu grill siap. Insya Allah before hujung tahun berakhir kami pindah... pastu dah boleh concentrate study Tufah di Chinese school. Kelas tuisyen bahasa cina tufah dah jumpa, kelas mengaji pun dah setel... emm minggu ni nak preparekan barang-barang sekolah dia.

It's gonna be a huge move. phew~

5 comments:

Wan Anis Sorfina said...

chinese school, interesting.. kalo ada kelapangan tlg buat entry ttg ini. ada jugak planning nk antar insyirah ke chinese school

slmt bpindah ke rumah baru!

~~MummyIhsan~~ said...

anie;

umah baru kat ne? nanti leh kitorg dtg raya lg... hehe.. =)

dila~noor said...

samela progress kite kak ani..
sy pun tgh mengecat n bt table top dapur..tak renovate ape2 punla.lgpun nk bersalin dah ni

mcm ade kebarangkalian bersalin awal jgk je ni mmndgkn kehulu kehilir mengemas brg..hehehe

bestnye kt kl shpg lmpu..kt puchong murah kan?kwn2 sy kate..

Redcomel said...

Wan Anis Sorfina~ haah... Tufah since umur 4 belajar Mandarin di tadika...harap-harap dia dapat catch up.. Tq for the wishes...;)

Irda~ kat bangi...tak jauh dari rumah yang lama..jemput datang raya nnt, aku masak utk ko... Ngeh ngeh..:D

haah dila..buat mana yang patut je..

akak tak g puchong pun dila..dekat kajang aje beli...ada sekali tu pegi IKEA, ronda sampai pening beli satu lampu je..hahah

eT said...

hehe...cuti sekolah melayan anak2 je la kan...
me anak kecik lagi..blom sekolah...:)

can jadi pilot.. :)