Kelam Kelibut Mengurus Family dan Biz ^_^

       Nama pun bekerja dari rumah, rasa saya tahap disiplin kena berada di tahap paling tinggi. Semua harus on the go dan semua kena siap. Bangun pagi saya bangun pukul 6.00 everyday, solat dan everything, then by 6.30 mesti mengadap laptop atau Ipad saya, memulakan hari tu. Biasanya saya draft apa yang nak tulis untuk blog REDCOMELMALL SHAKLEE saya dan schedule masa untuk update FB. mengadap laptop pagi ni sebab kalau siang-siang si kenit manja saya tak mengacau. Rayan saya sangat manja, dah pandai mengecak makanan abang-abang dia. Adik ni, patutla gumuk dan bam bam.

ni muka ngantuk

Ni muka ada agenda

Masa cuti sekolah ni takdela aktiviti lain selain makan, tengok tv, melukis, buat sepah rumah mama,  hahaha amboi heaven korang ye.

      Tufah pulak cuti-cuti sekolah ni ada hobi baru dan dapat ramai kawan-kawan baru, Memancing dekat kolam besar belakang rumah. Tapi Tufah je yang saya bagi pegi, nanti kalau Faeiq dengan Ghaus pegi takut pulak terjun kolam kekdahnya, bukan boleh caya sangat bebudak nih, banyak sangat kreatifnya.
  


    Alhamdulillah, biznes Shaklee saya berkembang mekar, bulan ni ramai yang nak join buat biz so saya just sharing apa yang saya buat dengan biz Shaklee saya dan beritahu apa diorang perlu buat. tapi untuk yang serius je, yang tak serius tak boleh nak paksa sebab biz Shaklee bukannya biz cepat kaya, register dan terus jadi diamond ke. Tak tak, it wont happend that way. Kene usaha, usaha dan tawakal. Cara nak buat biz? hihi   kene join la baru boleh masuk dalam secret lab saya,

Tapi hakikat sebenarnya bekerja dari rumah is how displine you can be. Juggling between kids, home chores dan handle your bussiness between your kids nap time. Pheww.Actually even dah lama pun saya masih kelam kabut  kadang-kadang. But I love it to bits, and ada juga yang kata. "Eh dia bolehla buat biz, dia duduk rumah je, bukan ada apa nak buat pun.'  Nak tau akak buat apa kat rumah rumah dengan anak 4 orang yang hensem-hensem dan kreatif-kreatif belaka ni meh datang rumah. Hahaha. I gelak aje. Ada akak kesah. ^_^
Gambar hiasan. :-P

You say you wanna go big, but you still acting small. Excuses can be DEADLY when it comes to play a bigger game.Go big, or go home. 


Jemput datang blog saya lagi satu www.redcomelmall.blogspot.com

Edgar Turun Berat Badan 100kg=200 pound dengan Cinch Shaklee?

Watch "Edgar Ortiz lost 200 pounds using Shaklee's Cinch" on YouTube




Memeranjatkan ke? ^_^ Jangan terperanjat..Ini bukan kali pertama Cinch Shaklee dan Set Body Perfector Shaklee merubah imej seseorang.



Saya sukakan Cinch Shake Shaklee. Mempunyai 3 perasa iaitu Vanilla, Coklat dan Caffe latte. Rasanya sedap, saya suka shake dengan susu soya ataupun susu rendah lemak.



CARA DIET CINCH

Ramai yang bertanya macam mana nak berdiet style Cinch ni?
Cara saya: Gantikan 2 waktu hidangan utama anda dengan Cinch Shake ini.

1.Samaada sarapan & lunch, malam makan mcm biasa.

2. Samaada sarapan & makan malam, tengahari makan macam biasa. Selepas makan berat, ambil lecithin dan alfalfa.

Tetapi dengan syarat: waktu makan haruslah kurang minyak, kurangkan porsi nasi dan banyakkan sayur- sayuran. Kurangkan snek, strickly no kudapan manis-manis, dan juga tiada air manis untukmu. Amalkan hidup aktif, jika tidak boleh exercise, naiklah tangga, berjalan kaki sekurang- kurangnya 30 minit sehari untuk 3 kali seminggu. Minum air masak 3L sehari ya! Jangan biarkan perut lapar, sentiasa makan buah- buahan ( epal, lai, oren) Ini kerana dengan berlapar diri kita jadi craving dan kita end up makan lebih banyak!
[Buah Mangga, Durian dan Tembikai tak termasuk dalam kategori buah- buahan yang menguruskan badan ya, ^_~]

Ini adalah penerangan tentang CINCH:

Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.Rumusan proprietary yang diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting.

Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori.

• Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

•Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut.

•Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina

•Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan

•Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang

•Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian

•Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga.

•Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting

•Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan..(soya bukan GMO)

SET YANG DI CADANGKAN

CINCH SHAKE
Lecithin
Vitalea
Vitamin C

Untuk Ibu yang menyusukan, Cinch boleh di ganti dengan Energizing Soy Protien.

Hubungi saya untuk konsultasi ya. Tq.

ESP: Energizing Soy Protien Untuk Semua

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Alhamdulillah, diberikan umur dan kemurahan rezeki untuk berkongsi kebaikan dan ilmu. :-) Saya nak kongsikan tentang ESP yang SANGAT DIGEMARI oleh semua.

<3 Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

<3 Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.

<3 Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones

<3Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.

Siapa yang Perlukan ESP?

ESP ni bukan sahaja untuk ibu menyusu , ia sesuai utk seisi keluarga.

1. Orang menjaga kesihatan dan menjaga berat badan.

2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga dan kurang makan makanan pejal.

3. Kanak-kanak bersekolah

4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak

5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.

6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,

7. Ahli sukan dan bina badan

8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat dan yang inginkan kulit yang cantik.

9. Mereka yang ingin menurunkan berat badan secara sihat.

ESP selamat di ambil oleh ibu yang mengandung dan menyusu :-)


AKIBAT KEKURANGAN PROTIEN

Assalammualaikum dan salam sejahtera.Harap semuanya sihat-sihat sahaja. Saya ingin kongsikan apa akibatnya jika kita tidak mengambil cukup protien dalam diet harian kita.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN SECARA UMUM.

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Jika anda mengalami salah satu simptom di atas, mengambil supplemen protien merupakan penyelesaiannya. ESP membekalkan protien yang baik dan senang di serap oleh tubuh badan.

[Kelebihan ESP ini ialah:]

*Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.

*Menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung.

*Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menopous.

*Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Kebaikan ENERGIZING SOY PROTIEN

Tahukah Anda Kebaikan dalam setiap 100 gm Soya?


Soya memiliki nilai gizi yang terkenal lengkap. Di dalam 100 gram soya mengandungi sebanyak 34.9 gram protein, 331 kalori, 18.1 gram lemak, 34.8 hidrat arang, 227 kalsium, 585 fosfor, 8 mg besi, 110 SI vitamin A, 1.07 mg vitamin B1 dan 7.5 gram air.

Soya juga memiliki sejumlah phytochemical termasuklah isofl avon yang dapat bekerjasama untuk membantu melawan keadaan penyakit seperti penyakit kardiovaskular, osteoporosis dan kanser payudara.

Manfaat lainnya adalah, soya juga berperanan penting untuk mengusir penyakit diabetes mellitus, gangguan pada ginjal dan juga reumatik. Tanaman ini juga kerap diolah sebagai makanan yang menyihatkan.

Jadi, tidak hairanlah jika tempe dan tauhu sering menjadi makanan pilihan orang ramai. Ini kerana, ia bukan sahaja lazat tetapi juga mudah diolah di samping memiliki manfaat yang besar pada kesihatan. Proses fermentasi soya sebenarnya dapat membuat nutrisi yang terkandung di dalamnya lebih mudah diserap oleh tubuh.

Apakah perbezaan makanan yg tinggi karbohidrat dan tinggi protein dlm aspek membekalkan tenaga?

Untuk makanan yg tinggi karbo (seperti gula-glucose type), ia akan terus dilepaskan ke dalam darah dgn cepat,meningkat dan menurun dengan cepat (kerana indeks glisemiknya tinggi,jadi energy yang dibekalkan adalah dlm tempoh singkat.

BEZA ESP DENGAN MAKANAN HIGH KARBO

ESP (Energizing Soy protein), glucosenya dilepas ke dlm darah sedikit demi sedikit (indeks glisemik rendah) Ia mengawal paras gula dalam darah dan tenaga yg dibekalkan berpanjangan

INFO TAMBAHAN:
Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah AMAT penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Vitamin Semasa Bercuti

Hi Everyone, salam ceria.

Semasa bercuti ke Lost World of Tambun, dan Hard Rock Penang, inilah vitamin yang saya bawa.

Vitamin Set Family Wellness
- Vitalea, b complex dan Vitamin C

NUTRIFERON- ini untuk first aid kit kalau ada yang demam akibat terlalu lama di swimming pool.^_^

Untuk suami- Omega guard, zink

Untuk saya: Vitamin E, Lecithin

Untuk my babies: Vitalea for Children, Vitamin C chewable.

Masa saya post gambar- gambar ini di fb, ada jugak yg seram menengoknya. Sebab banyak sangat.:-) Seram ke? Hihi
My say is, alhamdulillah, kesihatan itu nikmat yang Allah beri, saya cuma pelihara jasad yang di pinjam ini dengan mendisiplinkan diri mengamalkan supplemen kesihatan, sbb cara hidup yang serba pantas dan tak sempat nak indulge dalam salad sayur gebu gube. Yang selalu lalu Nasi Lemak, Roti Canai dan macam- macam makanan lazat Malaysia yang lazimnya berkalori tinggi.

Oklah, takmau bebel panjang- panjang.^_^
Entry kali ini pendek sikit sbb sebenarnya saya tengah beratur nak beli burger. Hihi.. punyela panjang dan lama sampai sempat update blog.

Ok take care semua, kalau nak beli vitamin ingat Redcomel tau.^_^ xoxo





PENTINGNYA ANTIOKSIDAN

Salam dear all.

Harapan saya semua ceria-ceria hendaknya.. suka saya nak bercerita pasal antioksidan hari ini, substan halus ciptaan Tuhan yang memberi manfaat besar dalam hidup kita samaada kita sedar atau tak. Saya kongsikan intipati daripada Antioxidant Miracle ni. Ini secara summary la ye.

Antioksidan melindungi tubuh badan kita dari segenap sudut. Individu yang mengambil antioksidan walaupun dalam dos yang sedikit, dapat melindungi diri mereka daripada penyakit kronik di hujung usia mereka.

Antioksidan melindungi sel kita daripada radikal bebas. Radikal bebas adalah molekul yang terhasil apabila tubuh badan kita memetabolismkan makanan ataupun daripada pencemaran udara seperti asap ataupun radiasi. Radikal bebas merosakkan sel dan ianya punca kepada penyakit jantung, cancer dan penyakit-penyakit lain.

Tubuh kita memiliki sistem pertahanan yang hebat untuk mengimbangkan radikal bebas agar tidak berkembang menjadi berbahaya. Namun, pengaruh persekitaran yang buruk seperti radiasi ultraviolet, pencemaran, kebiasaan mengambil “junk food” dan merokok dapat membuat sistem pertahanan tubuh bermasalah menghadapi radikal bebas yang berjumlah besar.

Antioksidan seperti Vitamin c dan Vitamin A dapat melindungi kita daripada kehilangan pendengaran dan melindungi kita daripada penglihatan kabur apabila usia meningkat.

Antioksidan juga melindungi kita daripada kanser perut, membantu dalam perawatan penyakit hati dan melindungi daripada serangan stroke ataupun angin ahmar.

Antioksidan terdiri daripada:

Beta-carotene - [ caratomax Shaklee]
Lutein- [ Cinch Shake]
Lycopene
Selenium- [ Vitamin E Shaklee ada Selenium]
Vitamin A- [ Ada dalam Caratomax]
Vitamin C- [ Vitamin C Shaklee ]
Vitamin E- [ Vitamin E Shaklee ]


Tips Untuk Banyakkan Susu Ibu

Ramai ibu yang mencari petua bagaimana nak banyakkan production susukan? Ibu- ibu bolehla ikuti cara yang Red kongsikan ini agar production susu meriah dan Si Manja happy ^_^

Bunga melur dan daun pucuk manis
Giling daun bunga melur atau daun pucuk manis sehingga halus dan tampal di sekeliling payu dara pada waktu pagi sebelum mandi. Pastikan anda cuci bersih kawasan payu dara sebelum menyusukan bayi.

Kacang tanah
Kacang tanah mengandungi kandungan protein yang tinggi, zat besi, vitamin E, kalsium, vitamin B kompleks, dan fosforus. Kandungan protein dalam kacang tanah lebih tinggi daripada daging, telur dan kacang soya. Kandungan asid aminonya pun tinggi. Bagi menambahkan penghasilan susu badan, bolehlah mencuba mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing. Cara yang jarang di cuba tapi hasilnya cukup bagus!

Longan kering
Rebus segenggam longan kering yang telah dibasuh bersih dengan 3 cawan air sehingga kembang. Minum airnya. Longan kering ini mudah didapati di pasaraya ataupun di kedai sensei Cina.

Daun sirih
Sapukan sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Kemudian, layurkan pada api sehingga layu. Setelah suam, tekapkan pada payu dara. Lakukan setiap hari sehingga susu badan menjadi banyak.

Halba dan jintan hitam
Cuci halba atau jintan hitam bersih-bersih. Selepas itu keringkan dan simpan dalam bekas bertutup. Cara menggunakannya, rendamkan 1 sudu halba atau jintan manis dalam segelas air panas selama 15 minit. Kemudian tapis dan minum airnya.

Susu
Ibu-ibu digalakkan untuk banyakkan minum susu. Seelok-eloknya mengambil hidangan susu sebanyak 3 hingga 4 hidangan sehari.

Lobak merah
Ambil sebatang lobak putih bersaiz sederhana. Cuci bersih dan kemudian potong kecil-kecil. Kisar sehingga halus. Selepas itu, campurkan dengan segelas air suam. Minumlah sebanyak 2 kali sehari.

Nasi panas, halia muda dan air asam
Makanlah nasi panas bersama halia muda yang ditumbuk halus dan dicampurkan dengan air asam.

Daun betik muda
Ambil beberapa helai daun betik sederhana muda. Cuci bersih dan rebus sehingga mendidih. Minum air rebusan tersebut 2 hingga 3 kali sehari.

Ini adalah tips pemakanan yang di sarankan untuk ibu-ibu yang menyusukan bayi. Semoga ibu- ibu terutama sekali ibu- ibu muda mendapat manfaat daripada perkongsian ini.

Love, Red.

If you need consultation, contact me. Thanks^^
I'm your Shaklee Independent Distributor, [Khairani]
Puncak Bangi
HP No. =019 6154956
Email = admin@redcomelmall.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Penjagaan Wajah Nutriwhite. Memang best! ^_^

Assalammualaikum semua.. ^_^

Hope everyone in the pink of health. Saya sebenarnya bersiaran dari bumi Ipoh bersempena mengikut suami outstation sambil membawa anak-anak bercuti. Tapi jangan risau, order customer tetap saya hantar ke setiap destinasi seluruh Malaysia. ^_^

Jika bercakap tentang produk penjagaan diri, produk penjagaan bagaimana yang anda pilih? Yang Murah? Yang mahal? or somewhere in between atau tak kisah?

Satu ketika dahulu saya sangat obses dengan S*II [esskayToo] dan saya akui kualitinya bagus sekali setara dengan reputasinya. Kegemaran saya Facial Essence. Memang crystal clear skin in 7 days. Tapi saya frust sangat sbb productnya ada Paraben.

Itu kisah sebelum saya bertemu dengan Shaklee. Kini saya menggunakan full range Nutriwhite. Harga setanding dengan kualiti, dan saya kira berbaloi melabur untuk skin care range ini. Mengapa saya berkata begitu? Kerana Nutriwhite adalah rangkaian kecantikan kulit wajah yang berasaskan konsep 'flawless beauty sourced from nature, perfected by science' yang bermakna kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains.

Ianya mencerahkan wajah secara semula jadi, tanpa bahan kimia, tanpa menghakis kulit dan tidak akan menjadikan kulit wajah seperti udang bakar, seperti sesetengah produk penjagaan kulit.

Ianya khas untuk menyelesaikan masalah jeragat, pigmentasi, tompok hitam dan sebagainya yang menyebabkan kulit wajah menjadi kusam.

Saya sangat sukakan set skin care ini, sangat sesuai untuk kulit sensitif, apabila saya sapukan pelembab ia meresap terus di wajah saya tanpa rasa melekit dan ianya tidak berminyak. Walaupun setelah seharian kulit wajah tetap segar. Bagi saya ia setanding SKII.

Ia diperbuat dari 16 jenis ramuan semulajadi seperti bunga rosemary, Aloe vera, Daul Mulbery.Ianya mampu milik dan berbaloi memilikinya. Kenapa? kerana ianya selamat, tanpa Paraben yang boleh menyebabkan kanser.

*Menghilangkan kulit wajah kusam
*Mencerahkan kulit secara semulajadi tanpa pengelupasan
*Selamat dan berkesan
*Kulit Muka tidak berminyak
*Tona wajah sekata dan cerah
*Tiada pewangi tiruan yang boleh menyebabkan iritasi kulit
*Menjadikan kulit lebih licin, cerah dan berseri

Owh, cukup la cerita pasal Nutriwhite hari ni ye. Nanti saya sambung lagi. ^_^

If you need consultation, or want to order your supplement.
Please contact me. Thanks^^
I'm your Shaklee Independent Distributor, [Khairani Bahaudin]
Puncak Bangi HP No. =019 6154956
Email = admin@redcomelmall.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::



Vivix Untuk Anti Penuaan, Tonik yang Hebat!

Secara asas Vivix adalah tonik anti penuaan terbaik untuk anda daripada Shaklee, kaya antioksidan, dan resrevatrol yang sangat bagus untuk memulihkan dan mencantikkan tubuh hingga ke sel- sel. Ia juga bagus untuk pesakit kanser yang menjalani rawatan post chemo atau pilihan bagi pesakit kanser di peringkat awal, bagus untuk pesakit SLE dan mereka yang kuruskan badan..

Hadiah TERBAIK untuk suami,isteri dan ibubapa :))

Ibu hamil dan menyusu perlu dapatkan nasihat pakar/doktor sebelum mengambil Vivix ya.

Berikut adalah Ulasan di Harian Metro tentang Vivix.

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya.


Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.”

Jika anda mahu mencuba Vivix, boleh hubungi saya. Tq.



If you need consultation, contact me. Thanks^^
I'm your Shaklee Independent Distributor, [Khairani]
Puncak Bangi
HP No. =019 6154956
Email = admin@redcomelmall.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

A Multivitamin a day, keeps the doktor away

Jika anda tak suka telan vitamin banyak - banyak vitamin, Multivitamin Vitalea with Iron formula adalah yang terbaik untuk anda.

Bukan sebarangan vitamin, Vitalea Shaklee adalah multivitamin dan mineral pertama yang di cipta di dunia, nama asalnya "Vitalize-Mineral" dan di short formkan menjadi "vita-min" . Inilah sejarah awal kemunculan nama vitamin.

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang di ekstract daripada sayuran dan buah,12 vitamin dan 7 mineral penting mengikut saranan RDA. Formulasinya sangat komprehensif dan seimbang.


KEBAIKAN MENGAMBIL MULTIVITAMIN

1. Penambahan tenaga segera, mengekalkan kecerdasan tubuh dan kekuatan mental- sangat bagus untuk mereka yang sibuk dan workaholic tetapi sering keletihan dan mahukan tenaga extra.

2.Pelengkap Nutrisi- melengkapkan nutrisi harian kita yang adakalanya sibuk, tak dapat menikmati makanan seimbang. Sangat bagus untuk vegeterian dan anemia.

3. Penting kepada tumbesaran tubuh

4.Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, menggalakkan pertumbuhan sel baru, rambut sihat, kulit & kuku lebih cantik, hormon yang stabil serta menjaga kesihatan tiroid.

5. Melindungi organ dengan memelihara fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

6. Melambatkan proses penuaan

Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vitalea Shaklee selama setahun mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Kalau anda mahu membuat pesanan multivitamin yang best ni atau mahu tahu lebih lanjut untuk keperluan vitamin anda, boleh hubungi saya untuk konsultasi ya. ^_^


If you need consultation, or want to order your supplement.
Please contact me. Thanks^^
I'm your Shaklee Independent Distributor, [Khairani Bahaudin]
Puncak Bangi HP No. =019 6154956
Email = admin@redcomelmall.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Kenapa Saya Mesti Pilih 3M

Salam. Ekceli saya buat poster ni utk FB pages saya REDCOMELMALL.COM tentang set 3M. Jadi saya nak Compilekan di sini poster-poster yang saya buat, memudahkan kawan-kawan tengok apa yang ada dalam Set 3M nie. memang banyak juga vitamin yang ada set 3M ni, begitu juga faedah serta kebaikannya.

Vitamin C – Berupaya meningkatkan sistem imun ibu dan baby, di mana badan ibu dan baby lebih kuat dan sukar dijangkiti penyakit. Jika demam sekalipun, akan cepat sembuh. Sangat penting untuk membentuk kolagen, menganjalkan kulit.

Vitamin B – “B for Beauty”. Vitamin ini menjadikan kulit anda berseri dan pada masa yang sama bertindak sebagai pelega stress dan menstabilkan emosi pemakannya.Ianya mengandungi Biotin, yang membezakan B complex Shaklee dengan jenama lain.

Vitalea dengan Iron – Multivitamin terbaik yang mampu memberi tenaga kepada ibu, mengurangkan masalah cepat letih dan lesu, dan menjadikan ibu segar bertenaga sepanjang hari. Serta memastikan ibu dan bayi dalam keadaan sihat.

Alfalfa – adalah galactagogue yg turut membantu menggalakkan penghasilan susu ibu secara natural dan alfalfa juga berfungsi utk keintiman wanita.Ianya sangat bagus dalam menyelesaikan banyak masalah wanita termasuk keputihan,”kering” ketika bersama, mampu melawaskan dan juga membuang toksin dalam tubuh, serta membantu mengurangkan eczema

Kalsium – Juga bertindak sebagai milk booster, dimana ia baik untuk tulang dan gigi ibu dan bayi, serta mampu mengurangkan sakit belakang dan lenguh-lenguh sendi yang dialami oleh ibu.

Energizing Soy Protein (ESP) – Merupakan protein soya yang sangat penting untuk setiap sel badan, bertindak sebagai milk-booster terbaik, mampu mencantikkan kulit, megatasi eczema, menganjalkan payudara yang kendur serta meningkatkan sistem pertahanan badan ibu dan bayi itu sendiri. Ianya juga melangsingkan tubuh ibu dengan cepat dengan diet yang betul.

Pesanan dan pertanyaan tentang set penyusuan yang sesuai, sila hubungi saya :-)

I'm a Shaklee Independent Distributor, [Khairani]
Puncak Bangi
HP No. =019-6154956
Email = admin@redcomelmall.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Nutriferon : Si Sachet Kecil yang BESAR manfaatnya.

Hi pembaca REDCOMELMALL yang budiman.

Salam perkenalan dari saya, Nutriferon. Mungkin saya tak se "glamour" Lecithin atau B Complex yang kejap-kejap abis di HQ Shaklee satu malaya.( ooo, Lecithin & B Complex, korang ingat korang je glemer ye, I pun glamour tau.) Saya mungkin kecil tapi jangan di perlekehkan khasiat saya yang sangat baik.

Nak tahu lebih lanjut ttg saya?
Saya adalah Nutriferon. Sejenis suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Saya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi. ( I ada beratus ujian klinikal dibuat utk uji kehebatan I tau, you ada?)

^_^ hihi Gurau je.. Bulan puasa kalau marah nnt kena jual.

Seorang ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima adalah individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan.

Siapa yang perlukan Nutriferon?

Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam ,cancer, asma. Jika anak selalu demam dan selsema setiap bulan terutamanya yang duduk di nursery, boleh la mencuba saya, Nutriferon. ^_^

Namun begitu,harus tuan-tuan dan puan-puan ingat yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.

Pasti ramai yang mahu tahu bagaimana saya bertindak bukan?Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan.

Ok, rasanya itu sahaja tentang saya buat masa ni.. nnt saya cerita lagi ye. Kalau ada apa-apa pertanyaan atau perlukan penerangan, boleh tanya dengan Kak Redcomel. See ya!

If you need consultation, contact me. Thanks^^
I'm your Shaklee Independent Distributor, [Khairani] ID 866293
Puncak Bangi
HP No. =019 6154956
Email = admin@redcomelmall.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Tips Kulit Bebas Jerawat dan Berseri

Seringlah mencuci muka, sebab air adalah zat alami yang sangat berguna untuk membersihkan kulit dari debu dan kotoran, disarankan cuci muka dengan facial foam atau sabun muka agar lebih fresh dan segar.

Jangan berganti-ganti kosmetik, usahakan pilih kosmetik tertentu dan itu sesuai, bila tidak sesuai maka bergantilah dengan kosmetik yang lain.

Sesuaikan jenis kosmetik dengan keadaan kulit kita,jika kulit berminyak, gunakan kosmetik khusus kulit berminyak, begitupun sebaliknya, jika kulit kering, gunakan kosmetik untuk kulit kering.

Keringkan wajah setelah mencuci muka dengan kain bersih dan steril

Minumlah air putih yang banyak, sebab kulit kita 70 % terdiri dari air, maka untuk menjaga agar tetap segar disarankan untuk meminum air putih yang banyak.

Makan lah sayur dan buah secara rutin, selain untuk kesehatan tubuh juga untuk kesehatan kulit pastinya.

Tidur yang cukup dan nyenyak, sebab tubuh dan kulit juga perlukan rehat .

Pastikan sebelum anda tidur muka harus dalam keadaan bersih, cuci muka terlebih dahulu sebelum anda tidur.

Berolahraga juga penting bagi kesehatan tubuh dan wajah, sesering kita mengeluarkan peluh dengan berolahraga, tubuh akan mengalami pembakaran lemak dan minyak yang mengganggu kesehatan tubuh dan kulit.

Amalkan pengambilan Vitamin E, Vitamin C dan Vitamin B untuk kulit yang berseri dan sihat.

Kelebihan Bayi Susu Ibu

Ingin saya kongsikan kebaikan susu ibu dan manfaat yang dapat diberikan buat bayi kita.
Semoga di bulan yang baik ini ibu-ibu akan terus bersemangat dan untuk menyusukan Si Manja. Chaiyo!^_^

Ramadan datang lagi

Alhamdulillah, esok kita akan menyambut 1 Ramadan.

Setahun yang lalu, mengikut kalender hijrah, pada ketika ini saya masih memboyot membawa perut.

Rayan.Dia la manja saya yang paling latest edition , hehe

Born on 5th Ramadan. Belum pun setahun dah berjalan laju, dah pandai panggil mama.

Syukur pada Allah, masih diberi usia untuk menyambut Ramadan kali ini.

Syukur pada Allah, suami saya sihat, anak- anak sihat. Syukur saya  diberi kesihatan yang baik untuk jaga mereka.

Moga berlalunya hari-hari mendatang, akan menjadikan saya insan yg lebih baik.

Selamat berpuasa semua.







Saya sebagai Fulltime WAHM ^^

It's been 5 month saya saya berkecimpung dengan Shaklee.  Before ni saya buat biz internet juga tapi sebelum ni saya tak fokus, kiranya zaman dulu-dulu saya buat biz internet saya belajar nak buat blog dan website. Jadi saya tak pernah regret jika biz saya yang sebelum tak berjaya sangat sebab apa yang saya belajar sangat saya hargai. Sekarang saya boleh set up blog hanya 30 minit. bukan blog ala kadar tau, memang cun melecun punya.  Siapa logo bagai. hihi Tak caya pegi blog Shaklee saya.

Jadi inilah hasilnya selepas 5 bulan saya berShaklee.  Saya hanya baru fokus dua bulan lepas. Saya dah naik pangkat ke Supervisor. Alhamdulillah. Income saya kini mencecah 4 angka sebulan. Last bonus saya dapat RM 1988. ^^ Siapa nak bagikan? . Saya target dalam masa 5 bulan lagi saya mendapat bonus lima angka. Ianya tak mustahil. kerana pakar ekonomi menjangkakan Industri Kesihatan akan meningkat 500%  menjadi industri 1 Trilion dalam jangkamasa 6 tahun lagi. Jadi sekarang adalah masa yang paling baik untuk memulakannya.

Memang Shaklee ni bisness MLM tapi bukan cari downline tau.. Shaklee ni product based dan memang semua productnya superbrand product. Terima kasih pada mentor-mentor saya yang banyak membantu dan  loyal customer yang memberi kepercayaan pada saya. ^^


Saya beruntung kerana kerana suami saya 200% support saya, keluarga dan saya ada assistant kecik yang sentiasa bantu saya. 
Sebelum packing buat inventory check dulu.
Meja Soho saya.

Rayan Tolong mama pack vitamin^^



Alhamdulillah, saya bertemu perniagaan yang sangat berpotensi seperti Shaklee. Sebenarnya agak sukar pada mulanya nak fokus sebab husband memang tiap-tiap bulan bagi elaun dan saya dah ada 4 orang anak yang harus di jaga dengan penuh kasih sayang. [ Rasa terdesak takde, hihi ] Tapi saya memang suka sihat,  dan saya memang pengamal tegar vitamin sejak berumur 26 tahun dan suka membaca tentang nutritional supplemens, thanks to father in law saya yang merangkap guru vitamin saya. Jadi buat bisnes ini saya hanya perlu sharing, sharing, sharing tentang kebaikan Shaklee. Its my passion, rewardnya kemudian. ^^ Tapi saya memang sukakan rewardnya... Shaklee menawarkan Cash, Car and Convention :). 

Jika ada antara  yang membaca mahu menceburi biz Shaklee, jangan segan-segan bertanya. Productnya halal, bermutu superbrand dan dengan sedikit guidance dari mentor yang sentiasa membantu, kita akan bertemu di puncak kejayaan. ( ayat tak tahan skema..hihihi ) Jika anda seorang yang bekerjaya, saya kira jalannya lebih mudah sedangkan saya yang tak jumpa orang ni pun boleh buat. Takde apa yang perlu di korbankan, jika kita buat dengan kapasiti kita dan dengan sumber yang kita ada. ^^

ok, take care all.  Muahs.  
oh, sebelum tu jangan lupa singgah di  

I'm sorry...

Actually sejak ada dua blog ni satu blog telah di anaktirikan..Tapi padahal sebelum ada blog
SHAKLEE ini la blog yang jadi tempat luahan hati. Kalau la blog ni boleh cakap mesti dia dah cakap dah sampai hati you tinggalkan ai, mentang- mentang yang sorang lagi muda bergetah dan lagi fink dari ai, you lupakan ai ye.. uhuk..:"(

Sorry dearest, tak pernah nak niat nak lupakan you, tinggal lagi i'm so focused in my biz dan rasakan takperlula sampai dua blog. Tapi Time datang mood nak tulis something yg berguna or funny terus teringat kat blog REDCOMEL yang lama ku tinggalkan dan takkan nak tulis kat blog REDCOMELMALL tu, nanti terus jadi blog carcamarba gitu.

Lagipun sayang sangat blog ni dah ramai dah kawan takkan nak dibuang begitu saja..Dosa putuskan silaturahim.

Well I guess tak kisahla, walaupun biz Shaklee meletup-letup macam sotong goreng tepung, I'm still the same old me. Mrs. Redcomel.

Anyway, Jangan lupa datang ke REDCOMELMALL tau^_~ [ wah, sempat ko promote ye! ]