Saya sebagai Fulltime WAHM ^^

It's been 5 month saya saya berkecimpung dengan Shaklee.  Before ni saya buat biz internet juga tapi sebelum ni saya tak fokus, kiranya zaman dulu-dulu saya buat biz internet saya belajar nak buat blog dan website. Jadi saya tak pernah regret jika biz saya yang sebelum tak berjaya sangat sebab apa yang saya belajar sangat saya hargai. Sekarang saya boleh set up blog hanya 30 minit. bukan blog ala kadar tau, memang cun melecun punya.  Siapa logo bagai. hihi Tak caya pegi blog Shaklee saya.

Jadi inilah hasilnya selepas 5 bulan saya berShaklee.  Saya hanya baru fokus dua bulan lepas. Saya dah naik pangkat ke Supervisor. Alhamdulillah. Income saya kini mencecah 4 angka sebulan. Last bonus saya dapat RM 1988. ^^ Siapa nak bagikan? . Saya target dalam masa 5 bulan lagi saya mendapat bonus lima angka. Ianya tak mustahil. kerana pakar ekonomi menjangkakan Industri Kesihatan akan meningkat 500%  menjadi industri 1 Trilion dalam jangkamasa 6 tahun lagi. Jadi sekarang adalah masa yang paling baik untuk memulakannya.

Memang Shaklee ni bisness MLM tapi bukan cari downline tau.. Shaklee ni product based dan memang semua productnya superbrand product. Terima kasih pada mentor-mentor saya yang banyak membantu dan  loyal customer yang memberi kepercayaan pada saya. ^^


Saya beruntung kerana kerana suami saya 200% support saya, keluarga dan saya ada assistant kecik yang sentiasa bantu saya. 
Sebelum packing buat inventory check dulu.
Meja Soho saya.

Rayan Tolong mama pack vitamin^^



Alhamdulillah, saya bertemu perniagaan yang sangat berpotensi seperti Shaklee. Sebenarnya agak sukar pada mulanya nak fokus sebab husband memang tiap-tiap bulan bagi elaun dan saya dah ada 4 orang anak yang harus di jaga dengan penuh kasih sayang. [ Rasa terdesak takde, hihi ] Tapi saya memang suka sihat,  dan saya memang pengamal tegar vitamin sejak berumur 26 tahun dan suka membaca tentang nutritional supplemens, thanks to father in law saya yang merangkap guru vitamin saya. Jadi buat bisnes ini saya hanya perlu sharing, sharing, sharing tentang kebaikan Shaklee. Its my passion, rewardnya kemudian. ^^ Tapi saya memang sukakan rewardnya... Shaklee menawarkan Cash, Car and Convention :). 

Jika ada antara  yang membaca mahu menceburi biz Shaklee, jangan segan-segan bertanya. Productnya halal, bermutu superbrand dan dengan sedikit guidance dari mentor yang sentiasa membantu, kita akan bertemu di puncak kejayaan. ( ayat tak tahan skema..hihihi ) Jika anda seorang yang bekerjaya, saya kira jalannya lebih mudah sedangkan saya yang tak jumpa orang ni pun boleh buat. Takde apa yang perlu di korbankan, jika kita buat dengan kapasiti kita dan dengan sumber yang kita ada. ^^

ok, take care all.  Muahs.  
oh, sebelum tu jangan lupa singgah di  

7 comments:

syida said...

salam dik,

long time no c! :)

Khairani Bahaudin said...

kak syida!!

hows life kak? ^^
miss you too kak. Red bz semedang ha..hihi..will defenitely update blog selalu after this. tq singgah. ;-)

zuwaidah said...

Salam, baru nampak. dah lama menghilang diri. Moga terus sukses yaaaa

Khairani Bahaudin said...

Mak su..:) iyelah.. memang tak sanggup nak tinggalkan blog kesayangan ni sebab ramai pembacanya..:) Saya akan lebih cekal berblog ^^

NahDaTuLIzaH said...

waa..memang bagus eh shaklee ni? tak penah try pon..rase cam nak try pulak.. :P

Khairani Bahaudin said...

Alex..meh try meh:-)

.::: Princess MOMOY :::. said...

comelnya baby tolong packing. hihi