ESP: Energizing Soy Protien Untuk Semua

Terima kasih kerana sudi membaca blog ini. Alhamdulillah, diberikan umur dan kemurahan rezeki untuk berkongsi kebaikan dan ilmu. :-) Saya nak kongsikan tentang ESP yang SANGAT DIGEMARI oleh semua.

<3 Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.

<3 Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.

<3 Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones

<3Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.

Siapa yang Perlukan ESP?

ESP ni bukan sahaja untuk ibu menyusu , ia sesuai utk seisi keluarga.

1. Orang menjaga kesihatan dan menjaga berat badan.

2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga dan kurang makan makanan pejal.

3. Kanak-kanak bersekolah

4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak

5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.

6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,

7. Ahli sukan dan bina badan

8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat dan yang inginkan kulit yang cantik.

9. Mereka yang ingin menurunkan berat badan secara sihat.

ESP selamat di ambil oleh ibu yang mengandung dan menyusu :-)


AKIBAT KEKURANGAN PROTIEN

Assalammualaikum dan salam sejahtera.Harap semuanya sihat-sihat sahaja. Saya ingin kongsikan apa akibatnya jika kita tidak mengambil cukup protien dalam diet harian kita.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN SECARA UMUM.

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Jika anda mengalami salah satu simptom di atas, mengambil supplemen protien merupakan penyelesaiannya. ESP membekalkan protien yang baik dan senang di serap oleh tubuh badan.

[Kelebihan ESP ini ialah:]

*Membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.

*Menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung.

*Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menopous.

*Indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Kebaikan ENERGIZING SOY PROTIEN

Tahukah Anda Kebaikan dalam setiap 100 gm Soya?


Soya memiliki nilai gizi yang terkenal lengkap. Di dalam 100 gram soya mengandungi sebanyak 34.9 gram protein, 331 kalori, 18.1 gram lemak, 34.8 hidrat arang, 227 kalsium, 585 fosfor, 8 mg besi, 110 SI vitamin A, 1.07 mg vitamin B1 dan 7.5 gram air.

Soya juga memiliki sejumlah phytochemical termasuklah isofl avon yang dapat bekerjasama untuk membantu melawan keadaan penyakit seperti penyakit kardiovaskular, osteoporosis dan kanser payudara.

Manfaat lainnya adalah, soya juga berperanan penting untuk mengusir penyakit diabetes mellitus, gangguan pada ginjal dan juga reumatik. Tanaman ini juga kerap diolah sebagai makanan yang menyihatkan.

Jadi, tidak hairanlah jika tempe dan tauhu sering menjadi makanan pilihan orang ramai. Ini kerana, ia bukan sahaja lazat tetapi juga mudah diolah di samping memiliki manfaat yang besar pada kesihatan. Proses fermentasi soya sebenarnya dapat membuat nutrisi yang terkandung di dalamnya lebih mudah diserap oleh tubuh.

Apakah perbezaan makanan yg tinggi karbohidrat dan tinggi protein dlm aspek membekalkan tenaga?

Untuk makanan yg tinggi karbo (seperti gula-glucose type), ia akan terus dilepaskan ke dalam darah dgn cepat,meningkat dan menurun dengan cepat (kerana indeks glisemiknya tinggi,jadi energy yang dibekalkan adalah dlm tempoh singkat.

BEZA ESP DENGAN MAKANAN HIGH KARBO

ESP (Energizing Soy protein), glucosenya dilepas ke dlm darah sedikit demi sedikit (indeks glisemik rendah) Ia mengawal paras gula dalam darah dan tenaga yg dibekalkan berpanjangan

INFO TAMBAHAN:
Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah AMAT penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.

Vitamin Semasa Bercuti

Hi Everyone, salam ceria.

Semasa bercuti ke Lost World of Tambun, dan Hard Rock Penang, inilah vitamin yang saya bawa.

Vitamin Set Family Wellness
- Vitalea, b complex dan Vitamin C

NUTRIFERON- ini untuk first aid kit kalau ada yang demam akibat terlalu lama di swimming pool.^_^

Untuk suami- Omega guard, zink

Untuk saya: Vitamin E, Lecithin

Untuk my babies: Vitalea for Children, Vitamin C chewable.

Masa saya post gambar- gambar ini di fb, ada jugak yg seram menengoknya. Sebab banyak sangat.:-) Seram ke? Hihi
My say is, alhamdulillah, kesihatan itu nikmat yang Allah beri, saya cuma pelihara jasad yang di pinjam ini dengan mendisiplinkan diri mengamalkan supplemen kesihatan, sbb cara hidup yang serba pantas dan tak sempat nak indulge dalam salad sayur gebu gube. Yang selalu lalu Nasi Lemak, Roti Canai dan macam- macam makanan lazat Malaysia yang lazimnya berkalori tinggi.

Oklah, takmau bebel panjang- panjang.^_^
Entry kali ini pendek sikit sbb sebenarnya saya tengah beratur nak beli burger. Hihi.. punyela panjang dan lama sampai sempat update blog.

Ok take care semua, kalau nak beli vitamin ingat Redcomel tau.^_^ xoxo





PENTINGNYA ANTIOKSIDAN

Salam dear all.

Harapan saya semua ceria-ceria hendaknya.. suka saya nak bercerita pasal antioksidan hari ini, substan halus ciptaan Tuhan yang memberi manfaat besar dalam hidup kita samaada kita sedar atau tak. Saya kongsikan intipati daripada Antioxidant Miracle ni. Ini secara summary la ye.

Antioksidan melindungi tubuh badan kita dari segenap sudut. Individu yang mengambil antioksidan walaupun dalam dos yang sedikit, dapat melindungi diri mereka daripada penyakit kronik di hujung usia mereka.

Antioksidan melindungi sel kita daripada radikal bebas. Radikal bebas adalah molekul yang terhasil apabila tubuh badan kita memetabolismkan makanan ataupun daripada pencemaran udara seperti asap ataupun radiasi. Radikal bebas merosakkan sel dan ianya punca kepada penyakit jantung, cancer dan penyakit-penyakit lain.

Tubuh kita memiliki sistem pertahanan yang hebat untuk mengimbangkan radikal bebas agar tidak berkembang menjadi berbahaya. Namun, pengaruh persekitaran yang buruk seperti radiasi ultraviolet, pencemaran, kebiasaan mengambil “junk food” dan merokok dapat membuat sistem pertahanan tubuh bermasalah menghadapi radikal bebas yang berjumlah besar.

Antioksidan seperti Vitamin c dan Vitamin A dapat melindungi kita daripada kehilangan pendengaran dan melindungi kita daripada penglihatan kabur apabila usia meningkat.

Antioksidan juga melindungi kita daripada kanser perut, membantu dalam perawatan penyakit hati dan melindungi daripada serangan stroke ataupun angin ahmar.

Antioksidan terdiri daripada:

Beta-carotene - [ caratomax Shaklee]
Lutein- [ Cinch Shake]
Lycopene
Selenium- [ Vitamin E Shaklee ada Selenium]
Vitamin A- [ Ada dalam Caratomax]
Vitamin C- [ Vitamin C Shaklee ]
Vitamin E- [ Vitamin E Shaklee ]


Tips Untuk Banyakkan Susu Ibu

Ramai ibu yang mencari petua bagaimana nak banyakkan production susukan? Ibu- ibu bolehla ikuti cara yang Red kongsikan ini agar production susu meriah dan Si Manja happy ^_^

Bunga melur dan daun pucuk manis
Giling daun bunga melur atau daun pucuk manis sehingga halus dan tampal di sekeliling payu dara pada waktu pagi sebelum mandi. Pastikan anda cuci bersih kawasan payu dara sebelum menyusukan bayi.

Kacang tanah
Kacang tanah mengandungi kandungan protein yang tinggi, zat besi, vitamin E, kalsium, vitamin B kompleks, dan fosforus. Kandungan protein dalam kacang tanah lebih tinggi daripada daging, telur dan kacang soya. Kandungan asid aminonya pun tinggi. Bagi menambahkan penghasilan susu badan, bolehlah mencuba mengambil kacang tanah yang dipanggang bersama susu kambing. Cara yang jarang di cuba tapi hasilnya cukup bagus!

Longan kering
Rebus segenggam longan kering yang telah dibasuh bersih dengan 3 cawan air sehingga kembang. Minum airnya. Longan kering ini mudah didapati di pasaraya ataupun di kedai sensei Cina.

Daun sirih
Sapukan sedikit minyak kelapa pada daun sirih. Kemudian, layurkan pada api sehingga layu. Setelah suam, tekapkan pada payu dara. Lakukan setiap hari sehingga susu badan menjadi banyak.

Halba dan jintan hitam
Cuci halba atau jintan hitam bersih-bersih. Selepas itu keringkan dan simpan dalam bekas bertutup. Cara menggunakannya, rendamkan 1 sudu halba atau jintan manis dalam segelas air panas selama 15 minit. Kemudian tapis dan minum airnya.

Susu
Ibu-ibu digalakkan untuk banyakkan minum susu. Seelok-eloknya mengambil hidangan susu sebanyak 3 hingga 4 hidangan sehari.

Lobak merah
Ambil sebatang lobak putih bersaiz sederhana. Cuci bersih dan kemudian potong kecil-kecil. Kisar sehingga halus. Selepas itu, campurkan dengan segelas air suam. Minumlah sebanyak 2 kali sehari.

Nasi panas, halia muda dan air asam
Makanlah nasi panas bersama halia muda yang ditumbuk halus dan dicampurkan dengan air asam.

Daun betik muda
Ambil beberapa helai daun betik sederhana muda. Cuci bersih dan rebus sehingga mendidih. Minum air rebusan tersebut 2 hingga 3 kali sehari.

Ini adalah tips pemakanan yang di sarankan untuk ibu-ibu yang menyusukan bayi. Semoga ibu- ibu terutama sekali ibu- ibu muda mendapat manfaat daripada perkongsian ini.

Love, Red.

If you need consultation, contact me. Thanks^^
I'm your Shaklee Independent Distributor, [Khairani]
Puncak Bangi
HP No. =019 6154956
Email = admin@redcomelmall.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::

Penjagaan Wajah Nutriwhite. Memang best! ^_^

Assalammualaikum semua.. ^_^

Hope everyone in the pink of health. Saya sebenarnya bersiaran dari bumi Ipoh bersempena mengikut suami outstation sambil membawa anak-anak bercuti. Tapi jangan risau, order customer tetap saya hantar ke setiap destinasi seluruh Malaysia. ^_^

Jika bercakap tentang produk penjagaan diri, produk penjagaan bagaimana yang anda pilih? Yang Murah? Yang mahal? or somewhere in between atau tak kisah?

Satu ketika dahulu saya sangat obses dengan S*II [esskayToo] dan saya akui kualitinya bagus sekali setara dengan reputasinya. Kegemaran saya Facial Essence. Memang crystal clear skin in 7 days. Tapi saya frust sangat sbb productnya ada Paraben.

Itu kisah sebelum saya bertemu dengan Shaklee. Kini saya menggunakan full range Nutriwhite. Harga setanding dengan kualiti, dan saya kira berbaloi melabur untuk skin care range ini. Mengapa saya berkata begitu? Kerana Nutriwhite adalah rangkaian kecantikan kulit wajah yang berasaskan konsep 'flawless beauty sourced from nature, perfected by science' yang bermakna kecantikan sempurna gabungan alam semulajadi dan sains.

Ianya mencerahkan wajah secara semula jadi, tanpa bahan kimia, tanpa menghakis kulit dan tidak akan menjadikan kulit wajah seperti udang bakar, seperti sesetengah produk penjagaan kulit.

Ianya khas untuk menyelesaikan masalah jeragat, pigmentasi, tompok hitam dan sebagainya yang menyebabkan kulit wajah menjadi kusam.

Saya sangat sukakan set skin care ini, sangat sesuai untuk kulit sensitif, apabila saya sapukan pelembab ia meresap terus di wajah saya tanpa rasa melekit dan ianya tidak berminyak. Walaupun setelah seharian kulit wajah tetap segar. Bagi saya ia setanding SKII.

Ia diperbuat dari 16 jenis ramuan semulajadi seperti bunga rosemary, Aloe vera, Daul Mulbery.Ianya mampu milik dan berbaloi memilikinya. Kenapa? kerana ianya selamat, tanpa Paraben yang boleh menyebabkan kanser.

*Menghilangkan kulit wajah kusam
*Mencerahkan kulit secara semulajadi tanpa pengelupasan
*Selamat dan berkesan
*Kulit Muka tidak berminyak
*Tona wajah sekata dan cerah
*Tiada pewangi tiruan yang boleh menyebabkan iritasi kulit
*Menjadikan kulit lebih licin, cerah dan berseri

Owh, cukup la cerita pasal Nutriwhite hari ni ye. Nanti saya sambung lagi. ^_^

If you need consultation, or want to order your supplement.
Please contact me. Thanks^^
I'm your Shaklee Independent Distributor, [Khairani Bahaudin]
Puncak Bangi HP No. =019 6154956
Email = admin@redcomelmall.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::



Vivix Untuk Anti Penuaan, Tonik yang Hebat!

Secara asas Vivix adalah tonik anti penuaan terbaik untuk anda daripada Shaklee, kaya antioksidan, dan resrevatrol yang sangat bagus untuk memulihkan dan mencantikkan tubuh hingga ke sel- sel. Ia juga bagus untuk pesakit kanser yang menjalani rawatan post chemo atau pilihan bagi pesakit kanser di peringkat awal, bagus untuk pesakit SLE dan mereka yang kuruskan badan..

Hadiah TERBAIK untuk suami,isteri dan ibubapa :))

Ibu hamil dan menyusu perlu dapatkan nasihat pakar/doktor sebelum mengambil Vivix ya.

Berikut adalah Ulasan di Harian Metro tentang Vivix.

"Terdapat empat mekanisma yang membuktikan kebaikan Vivix iaitu ia mengandungi resveratrol yang kebaikannya sama dengan 3,000 gelas arak merah. Vivix juga terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, tidak mengandungi alkohol dan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan. Vivix mendapat sijil halal Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim)," katanya.


Menurut Carsten, Vivix berfungsi untuk melindungi dan memperbaiki sel DNA serta memberi kesan positif kepada genetik sekali gus mengurangkan sel penuaan. Katanya, Vivix kini menjadi perhatian pengguna di seluruh dunia disebabkan kebaikan kandungan selain melawan pelbagai jenis penyakit. Ia adalah sejenis cecair pekat berwarna merah yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Dengan hanya minum sesudu sehari, pengguna akan merasai perbezaannya. Minuman yang sesuai untuk lelaki dan wanita berusia 18 tahun ke atas itu juga boleh dijadikan masker pada wajah iaitu caranya dengan menyapu dan biarkan beberapa minit untuk dilihat hasilnya.”

Jika anda mahu mencuba Vivix, boleh hubungi saya. Tq.



If you need consultation, contact me. Thanks^^
I'm your Shaklee Independent Distributor, [Khairani]
Puncak Bangi
HP No. =019 6154956
Email = admin@redcomelmall.com

::: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease :::