Supplemen Untuk Kurus


Disiplin sangat penting untuk menurunkan berat badan. 

Sangat penting untuk menjaga pemakanan semasa usaha menurunkan berat badan.  Saya mahu kongsikan supplemen  yang boleh di ambil  semasa menurunkan berat badan dan contoh menu sihat yang boleh di ambil. 

Supplemen yang boleh diambil semasa berusaha menurunkan berat badan.

1.Omegaguard
2.Lecithin
3. Alfalfa
4. Herblax
5. Cinch Protien 

Amalan diet untuk menurunkan berat badan. 

Menu untuk diet menurunkan berat badan, ini salah satu darinya~

  • 7 pagi - roti wholegrain sekeping, 1 biji oren dan segelas Cinch Shake.
  • 10 pagi - 1 biji apel merah dan teh tanpa gula
  • 12 tengahhari – oat cake 2 keping, secawan teh hijau
  • 2 tengahhari – nasi segenggam, stir fried veggie, steamed chicken dan air kosong
  • 4 petang – 3 keping biskut hi fibre jacob, teh tanpa gula
  • 6 pentang – instant oat, air kosong, Cinch Shake
  • lewat malam – kalau lapar saya makan buah dan susu low fat

Vitamin Untuk Sihat dan Cantik


    Ramai juga yang bertanya kepada saya apakah supplemen yang sesuai di ambil jika memiliki kesihatan yang baik, dan mahu meningkatkan tahap kesihatan. Hari ini saya igin kongsikan set vitamin yang bagus untuk diambil oleh kaum wanita agar kekal sihat dan cergas.

Wanita wajib menjaga kesihatan diri
Terdapat 3 jenis supplemen yang wajib diambil oleh wanita selain SET Total Wellness ( Vitalea, B complex, Vitamin C dan ESP)  iaitu:

GLA Complex-GLA (asid linolenik gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal.

Omegaguard-Omegaguard Shaklee yang merupakan Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) adalah asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.Omegaguard mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita., melicinkan kulit dan membuatkan kulit kelihatan kemerah-merahan, merendahkan kolesterol justeru menjadikan kita susah gemuk dan mencegah salur darah dari tersumbat lalu dapat mencegah stroke berlaku..

Osteomatrix
Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Ianya merangkumi kesihatan untuk rahim, jantung dan tulang.
Mulakan regime pengambilan supplemen anda hari ini kerana dirimu sangat berharga.

Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp : 019-6154956
www.redcomelmall.blogspot.com



Set Vitamin Untuk Wanita

Racun Yang Terkandung Dalam Sebatang Rokok

          Umumnya tidak ada satu pun organ di dalam tubuh yang tidak terpengaruh oleh asap rokok, kerananya hampir semua bahagian tubuh akan rosak  akibat rokok. Tahukah anda di dalam sebatang rokok mengandungi 4000  tindakbalas kimia yang 40 diantaranya termasuk racun (toksik) atau bersifat carsinogen yang menjadi pencetus kanser.


Jom kita tengok apa yang ada dalam sebatang rokok

19 Khasiat Omegaguard

    Omega Guard adalah suplemen minyak ikan yang ultratulen dan berspektrum penuh bagi menjaga kesihatan jantung dan kecerdasan otak. Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak Omega 3  termasuk DHA dan EPA. 


Omegaguard Shaklee

Antara khasiat-khasiat Omegaguard yang dibuktikan hasil daripada kajian saintifik:

- Omegaguard memberi   manfaat kepada wanita dengan diabetes
- Omegaguard adalah selamat untuk pesakit kencing manis
- Omegaguard disyorkan untuk kencing manis dan tekanan darah tinggi
- Omegaguard disyorkan untuk pesakit kencing manis jenis II
- Omegaguard disyorkan untuk dengan asma bronkial
- Omegaguard membantu pesakit asma
- Omegaguard meningkatkan fungsi paru-paru pada pesakit asma
- Omegaguard mempercepatkan sistem imun pada bayi pramatangan 
- Kandungan DHA di dalam  Omegaguard memperkayakan lagi khasiat susu ibu
- DHA di dalam  Omegaguard membantu perkembangan otak
- DHA di dalam  Omegaguard memperbaiki ketajaman penglihatan pada bayi 
- Omegaguard meningkatkan IQ pada kanak-kanak
- Omegaguard membantu mencegah senggugut
- Omegaguard untuk leher dan sakit belakang
- Omegaguard mempercepatkan penyembuhan kecederaan ligamen
- Omegaguard membantu  perkembangan kanak-kanak dengan autisme
- Omegaguard memberi manfaat kepada pesakit cystic fibrosis
- DHA di dalam  Omegaguard membantu mencegah penyakit jantung
- Omegaguard mencegah migrain di kalangan remaja

Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp : Pn. Ani 019-6154956
www.redcomelmall.blogspot.com



TANDA-TANDA BAYI MAHUKAN SUSU

Jom kita tengok tanda-tanda bayi perlukan susu.

Anak Genius Dengan Omegaguard

Assalammualaikum...

Saya pasti ramai yang tahu Omega 3 kaya dengan DHA dan EPA. :-)
Pengambilan DHA oleh ibu mengandung atau kanak-kanak yang sedang membesar didapati dapat membantu dalam proses pembelajaran mereka. Kajian menunjukkan kanak-kanak yang diberi DHA lebih bijak dan cerdik. WHO dan British Nutrition Foundation menyarankan pengambilan DHA sebanyak 20mg bagi setiap kilogram berat bayi anda. Untuk bayi yang tidak cukup bulan, WHO menyarankan 40mg/kg pengambilan DHA.


Saya ingin kongsikan di sini satu artikel tentang kebaikan Omega 3 kepada bayi dan kanak-kanak.

OMEGA 3: PERKEMBANGAN OTAK KANAK-KANAK DAN BAYI

Pada 1,365 hari pertama dalam hidup seseorang bermula dari dalam rahim ibu sehingga berusia tiga tahun merupakan tempoh penting bagi memupuk perkembangan otak kanak-kanak.

DHA tidak dapat dihasilkan oleh badan dan mesti diperoleh daripada sumber pemakanan luar seperti ikan.

DHA merupakan asid lemak omega-3 yang paling banyak terdapat di dalam otak dan retina.

Apabila kanak-kanak menerima tahap DHA yang mencukupi, ia sekali gus menjadi pemangkin bagi mengembangkan ciri-ciri genius yang ada pada kanak-kanak tersebut

Pertubuhan Kesihatan Dunia (WHO) turut menyarankan pengambilan pemakanan harian DHA sebanyak 10 miligram hingga 12 miligram (mg) bagi setiap kilogram berat badan kanak-kanak berusia 12 bulan hingga 24 bulan.

Manakala 100mg hingga 150mg bagi kanak-kanak berusia dua tahun ke atas dan 150mg hingga 200mg untuk kanak-kanak berusia empat tahun ke atas.

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1103&pub=Kosmo&sec=Kesihatan&pg=ke_01.htm



Dalam banyak-banyak supplemen kenapa OMEGA GUARD TERBAIK ?

✪ Minyak ikan Omega 3 dalam Omega Guard SHAKLEE diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)

✪ Ia tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik tetapi dihasilkan dari ikan itu sendiri.

✪ Omega 3 dalam Omega Guard mengandungi tiga (3) kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.

✪ Omega Guard adalah satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan tujuh (7) jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA

✪ Satu (1) kapsul Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

✪Omega Guard dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal dan berteknologi terkini.


Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp :Pn Ani  019-6154956
www.redcomelmall.blogspot.com

Rahsia Kulit Cantik Dengan Vitamin C Shaklee

    Alhamdulillah, bersiaran kita lagi daripada Redcomelmall. Semoga hari yang kita lalui penuh bahagia dan keceriaan.

Saya ingin kongsikan tentang vitamin untuk mendapatkan  kulit yang cantik.  Kulit cantik merupakan idaman semua orang. Namun kita seringkali mahukan kesan yang pantas tanpa mengambil kira kandungan yang terdapat dalam kosmetik yang kita gunakan. Bagi saya, selain membersih, menyegar dan melembabkan kulit, nutrisi untuk kulit juga sangat penting. Vitamin yang saya anjurkan untuk mereka yang mahukan kulit cantik yang mulus dan bersih ialah B complex, Vitamin E, Vitamin C dan ESP. 

Rahsia kulit cantik
Untuk hari ini kita fokuskan kebaikan Vitamin C untuk kulit wajah ya? :-)

Kebaikan Vitamin C

  • Mencerahkan kulit, membuat kulit sehat dan bercahaya
  • Memperbaiki keadaan kulit yang kusam dan pucat
  • Melindungi kulit dari radikal bebas
  • Menghalang proses pigmentasi akibat sinaran UV B
  • Meningkatkan penghasilan kollagen
  • Sebagai antioksidan
  • Mengurangkan garis halus dan kedutan pada kulit
Siapa yang perlukan Vitamin C?
  • mereka yang mengalami masalah allergik yang teruk
  • mereka yang menghadapi masalah jerawat batu yang teruk
  • mereka yang mengalami jerawat berparut dan parutnya susah kering
  • mereka yang mengalami masalah sinus
  • mereka yang menghadapi jerawat di tubuh badan
Mengapakah Vitamin C Shaklee yang menjadi pilihan? 

-Sebiji vitamin C sama dengan khasiat 7 biji oren
-Terbaik dalam pasaran
-Dihasilkan sumbersemulajadi
-Ujian klinikal menunjukkan 2 biji vitamin C Shaklee kekal didalam darah selama 24jam.

Vitamin C Shaklee 
Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp : 019-6154956
www.redcomelmall.blogspot.com

PENYAKIT DAN SUPPLEMEN YANG TAK BOLEH DIAMBIL.

Assalammualaikum..

Mengambil supplemen merupakan salah satu langkah yang diambil agar tubuh badan kita lengkap dengan nutrisi dan apabila sel-sel badan kita mendapat nutrisi yang diperlukan, sistem badan kita akan dilindungi oleh sistem imuniti yang kuat.

Walaubagaimanapun, jika anda telahpun mengidap penyakit-penyakit yang tersenarai di bawah ini ketika baru mahu memulakan pengambilan supplemen Shaklee, terdapat beberapa supplemen  yang perlu anda dihindari:


1.Hyperthyroid – Tidak boleh mengambil Vitalea kerana di dalamnya terdapat IODINE. Pesakit hyperthyroid tidak digalakkan untuk mengambil iodine kerana kandungan iodine di dalam darah sudah tinggi.



2.Hypothyroid – Tidak digalakkan mengambil ESP dan Cinch Shake Mix (soy based)

3.SLE – Tidak boleh mengambil Alfalfa dan juga Vitalea. Alfalfa mengaktifkan sel SLE. Walaupun di dalam vitalea hanya terdapat sedikit alfalfa powder, namun tidak disarankan apatah lagi jika anda sedang mengandung. Jika mahu juga mengambil Vitalea, perlu dapatkan konsultasi daripada doktor bertauliah.

4.G6PD – Tidak digalakkan mengambil Alfalfa kerana Alfalfa kaya dengan Vitamin K. Namun begitu terdapat kes2 pesakit G6PD yang boleh mengambil alfalfa.

5.Thalasemia – Tidak boleh mengambil Vitalea kerana ianya telah diformulasi dengan IRON. Pesakit thalasemia perlu menegelakkan pengambilan Iron kerana jika berlebihan boleh memudaratkan diri sehingga perlu melalui proses pemindahan darah.. Jika anda mengandung, sila dapatkan nasihat daripada doktor bertauliah.


Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp : Pn Ani 019-6154956
www.redcomelmall.blogspot.com






TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE

Assalammualaikum...

Hari ini saya ingin kongsikan Testimoni  Set Kesuburan. 

Buat pasangan yang mahu mencuba ataupun yang sedang TTC, boleh amalkan supplemen dari Shaklee yang di cadangkan. Ambil sekurang-kurang 6-8 bulan secara konsisten kerana  fungsi vitamin adalah untuk memulihkan sel tubuh badan kita secara semulajadi, ia mengaktifkan sistem imun dan memulihkan badan secara perlahan dan semulajadi. 

Berikut adalah vitamin yang boleh di ambil. 
  • Vitamin E - membantu menstabilkan hormon reproduktif pada kedua2 lelaki dan wanita.
  • Zinc - meningkatkan tahap testosteron dan bilangan sperma pada lelaki.
  • Vitamin C - Berperanan dalam pembentukan sperma.
  • B Complex - Memberi ketenangan jiwa dan menstabilkan hormon.
Bagi yang ingin mencuba vitamin, saya cadangkan kedua2 suami isteri mengambil set A yang terdiri dari Vita Lea (multivitamin), B Complex dan Vitamin C, ditambah dengan Vitamin E. Untuk lelaki, tambah satu lagi pengambilan zinc.Zinc diperlukan dalam proses penghasilan testosterone pada lelaki dan wanita. Kandungan zinc adalah paling tinggi dalam kelenjar prostate dan sperma.

 [Kekurangan zinc boleh menjejaskan kualiti sperma, merendahkan potensi dan keinginan seks.]


Hubungi saya untuk konsultasi

Pn. Ani 019-6154956
www.facebook.com/messages/Redcomel
www.redcomelmall.blogspot.com

TESTIMONI SET KULIT

Assalammualaikum

Hari ni saya nak kongsikan Testimoni daripada seorang sahabat yang sangat berpuas hati dengan hasil pengambilan Vitamin E dan ESP secara konsisten..



Testimoni:- hasil pegambilan secara konsistant..alhamdulillah dapat semula kulit yg di idam2kan..dulu kalau makan seafood jerawat batu keluar macam mata air..dengan bernanahnya..subhanallah..xthan skitnya..sedih sangat...
Sekarang tidak lagi!! Hasilnya bukan setakat kulit muka yg licin cerah n gebuss..badan pun makin ringan sihat dan bertenaga...tq shaklee kerana mengembalikan keyakinan hidupku...


Testimoni Set Kulit
Hubungi saya untuk konsultasi

Pn. Ani 019-6154956
www.facebook.com/messages/Redcomel
www.redcomelmall.blogspot.com

Daftar Keahlian Shaklee Anda Hari Ini!

Assalammualaikum & Salam Sejahtera. 

Alhamdulillah, ramai yang telah sedar kepentingan supplemen dan ramai yang mahu menjadi ahli Shaklee kerana mahukan penjimatan sehingga 30% jika mendaftar sebagai ahli Shaklee. 

Jadi di sini saya terangkan bagaimana caranya anda boleh menjadi daftar ahli Shaklee dan menjadi sebahagian daripada kami di REDCOMELMALL 


Jom daftar ahli Shaklee dengan kami! 

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli Shaklee? Ada 2 cara:

1. Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun 

2. Anda boleh membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan saya sebagai sponsor anda.

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ahli Shaklee seumur hidup hanyalah RM65 (dan tambahan RM10 untuk pos ) member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).


Tak Perlu Maintain Point sebagai untuk kekal sebagai Ahli Shaklee 

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee sebagai  pengedar. 
Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain atau minimum purchase

Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Benar, tak perlu maintain point atau ada pembelian.

Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?
Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 866293. Anda akan diberikan bimbingan dari A-Z bagaimana mahu berjaya dengan biz ini. 

Apa kelebihan jadi ahli Shaklee? 
Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli. Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan.Shaklee menawarkan 3C,[ Cash, Car dan Convention.]
Dan jika anda berminat nak jadi Pengedar Shaklee, anda akan diajar cara-cara perniagaan ini di jalankan, blog, pages FACEBOOK dan ilmu internet marketing yang lain, hanya dengan kumpulan naungan REDCOMELMALL.COM
The sky is the limit, mari sertai kami untuk pendapatan lima angka sebulan! 

Dengan menjadi ahli di bawah REDCOMELMALL.COM (menggunakan ID saya 866293 sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.


Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh terus hubungi saya di www.facebook.com/messages/Redcomel atau sms 019 6154956 

Pembayaran boleh dibuat sebanyak RM65 + Rm 10( kos penghantaran) 

Berikan details anda

Nama Penuh:
No Ic:
Nama suami: 
No Ic
Alamat surat menyurat:
No akaun bank: ( Untuk bayaran bonus) 
No telefon:
Email:

Segala pendaftaran akan diuruskan oleh Pihak REDCOMELMALL.COM dan anda akan menerima KIT starter Shaklee secara percuma. 

Sertai Kami Sekarang!!


B Complex & Ostematrix: Penawar Semulajadi Migrain.


Migrain adalah sakit kepala yang menyakitkan, berdenyut-denyut dan berlangsung antara 4-72 jam sehingga seseorang itu tidak mampu melakukan pekerjaan rutin hariannya. Namun begitu menurut kajian yg dibuat, migraine tidak mendatang kesan jangka panjang yang serius.

Apakah yang menyebabkan Migrain? 

Menurut kajian, migrain boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Pada asasnya, apabila berlaku migrain saluran darah akan mengembang dan menguncup menyebabkan kita berasa sakit kepala yang berdenyut-denyut.Migrain boleh disebabkan oleh faktor keturunan. Jika ibu mengalami migrain semasa muda, anaknya juga boleh mengalami migrain.

Menurut Kajian, ada beberapa penyebab migrain:

Kekurangan zat dan nutrisi
Faktor keturunan
Kesan dari pengambilan ubat-ubatan
Wanita yang mengalami haid atau pra-haid
Terlalu banyak mengambil kafein
Mengamalkan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat

APAKAH TANDA-TANDA MIGRAINE?

Migraine biasanya menyebabkan rasa sakit kepala berdenyut-denyut (throbbing headache) pada sebelah kepala dan rasa loya. Namun ada juga sakit kepala di kedua-dua belah kepala. Individu yang berlainan mempunyai tanda2 penyakit migraine yg berlainan.

Pergerakan, cahaya, bunyi bising dan bau-bauan boleh memburukkan lagi migraine. Kadang kala seseorang itu boleh merasakan aura, iaitu beliau dapat melihat bintik-bintik, gelombang cahaya atau pancaran2 cahaya di depan matanya. Tangan, bahu dan muka akan menjadi kebas. Ianya berlaku 30 min sebelum sakit kepala.

Bagaimana Migraine dikenalpasti? 

Selalunya doktor cuba mencari kemungkinan-kemungkinan  lain penyebab sakit kepala seperti kerabunan mata, stress atau tidak cukup rehat. Namun begitu doktor akan mengatakan ianya migraine jika :

  1. Anda mempunyi 5 kali atau lebih sakit kepala tanpa aura atau 2 kali sakit kepala dgn aura.
  2. Sakit kepala yg berlangsung 4-72 jam tanpa makan apa2 ubat.
  3. Rasa loya dan mahu muntah, pancaran cahaya dan bunyi menyebabkan sakit kepala bertambah teruk.

Biasanya penderita migrain akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi penderita migrain yang teruk, mereka diberi dos dadah yang agak tinggi agar dapat melalikan sistem badan mereka dari kesakitan yang ditanggung.

Pengambilan ubat-ubatan boleh mendatangkan risiko terhadap kesan jangka panjang kepada kesihatan.

Oleh yang demikian, memilih alternatif dengan pengambilan supplement natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa supplement lebih baik dari ubat? Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan, dan merupakan ekstrak daripada makanan2 yang membekalkan nutrient harian. Berbeza dengan ubat yang diformulasikan di makmal daripada jenis dadah dan sebagainya.

Supplement/vitamin untuk migrain:

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. Dan timbagkan tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp : 019-6154956



UNTUK PENYUSUAN IBU: MILK BOOSTER



Saya pasti ibu-ibu biasa dengar terma milk-booster atau ‘penggalak susu’? Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, rata-rata ibu memang ada mengamalkan makanan yang bersifat penggalak susu supaya penyusuan susu ibu sentiasa lancar.

Ada yang pilih supplement dan tidak kurang ada yang amalkan dalam pemakanan harian.
Seperti yang saya selalu amalkan, selain pemakanan sihat, saya juga mengambil supplemen Shaklee supaya saya dapat meneruskan penyusuan anak ke 4 saya Rayan, dan pada masa yang sama saya mengandung anak ke 5 saya. Alhamdulillah, sejak saya mengamalkan supplemen Shaklee, badan saya lebih cergas dan sepanjang kehamilan saya, tidak pernah saya mengalami kekejangan kaki ataupun keletihan melampau. 


Berbalik kepada topik Milk Booster, saya nak kongsikan apa makanan yang ibu-ibu boleh amalkan selain makan supplemen. :-)

Apakah makanan yang bersifat milk-booster?

1) Lobak putih
2) Kurma, kismis, badam
3) Longan kering/longan cina
4) Ulaman seperti pegaga, jantung pisang
5) Makanan tinggi protein seperti ikan, ayam, atau makanan berasaskan soya
6) Susu
7) Halba
8)Barli
9) Makanan berserat tinggi seperti oat dan beras perang

Makanan-makanan di atas antara yang bersifat penggalak susu  dan ibu boleh amalkan makan makanan ini setiap hari.Pastikan semasa proses kita memasak makanan-makanan di atas, suhu masakan perlu di kawal atau sebahagian besar dari khasiat makanan itu telah pun hilang atau musnah akibat suhu masakan.

Selain daripada mengambil  milk booster, ibu2 boleh juga mengambil set supplemen untuk penyusuan.


Saya ingin menjemput ibu-ibu melihat testimoni set penyusuan ini, agar menambah keyakinan ibu terhadap kebaikan serta khasiat vitamin-vitamin ini. 





Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp : 019-6154956
www.redcomelmall.blogspot.com

Omegaguard dan ESP untuk Kehamilan Genius!

      Selain multivitamin, vitamin c dan B Complex, ada dua jenis supplemen yang boleh diambil oleh ibu mengandung. Saya pasti, ibu-ibu pasti mahukan anak yang sihat, cergas dan cerdik bukan? Pembangunan fizikal dan mental anak- anak amat penting semasa didalam kandungan ibu.  Protien dan Minyak ikan dikatakan makanan yang membina otak ataupun "brain food" yang sangat baik baik di ambil lebih-lebih sesama hamil.






Protin adalah zat makanan asas bagi pembentukan otak bayi dalam kandungan. Ia boleh didapati dari berbagai sumber pemakanan diantaranya daging lembu atau kambing, ayam, ikan dan lain-lain jenis makanan laut, tauhu dan tempe (dari kacang soya), kacang hijau, susu dan produk-produk darinya, telur dan lain-lain.
Dari semua itu, ikan dan makanan dari kacang soya dan susu merupakan sumber protin yang mudah hazam dan diserap ke dalam saluran darah dan seterusnya dibekalkan kepada bayi dalam kandungan. 


Minyak ikan dipercayai juga penting bagi pembentukkan otak bayi. Makanlah minyak dan telur ikan dalam kadar yang lebih dari biasa mulai kandungan 5 bulan keatas. Amalan meratah ikan dan tahu juga baik bagi wanita-wanita hamil !



Namun suka saya ingatkan, pengambilan Omegaguard hanya selepas trimester kedua kehamilan ibu- ibu ya. ESP pula yang sememangnya all time favourite boleh diambil pada bila-bila masa.


Jom Hilangkan Jerawat, Kulit Kusam dan Kedutan!

    Pasti risau kalau muka kita dipenuhi jerawat dan jeragat kan?Apabila kulit kita di landa masalah-masalah begini, ia membuatkan kita kelihatan tua daripada usia sebenar kita, kulit nampak kusam dan mudah berkedut!  Ianya bukan sahaja mengurangkan keyakinan diri, malahan ia juga mencacatkan penampilan kita tak kiralah lelaki ataupun perempuan.
 

      Masalah yang sering melanda kebanyakkan daripada kita adalah jerawat. Bagaimana mana boleh jerawat tumbuh?  Masalah jerawat berlaku apabila berlakunya radang pada tisu di bahagian dalam kelenjar minyak kulit.  Masalah jerawat boleh dilihat apabila muka, leher, dada atau belakang seseorang itu mula kelihatan bengkak-bengkak kecil yang kemerah-merahan, kehitaman ataupun bonjolan merah dan mula berisi nanah selang beberapa hari kemudian. Masalah resdung juga dianggap punca seseorang menghidap masalah jerawat.

Faktor - faktor penyebab:

1. Masalah ketidakseimbangan hormon

2. Pemakanan, persekitaran, 

3. penyakit keturunan, 

4. Stress/kemurungan/psikologi, 

5. pra-haid

6. Jangkitan bakteria.


Ramai yang bertanya kepada saya apa supplemen yang sesuai untuk mengatasi masalah jerawat/kulit kusam dan menyebabkan kulit kita kelihatan tua sebelum usia. 

Suka saya cadangkan 

i) SET D yang merangkumi  Vitamin C, Vitamin B Complex dan Vitamin E

Vitamin C : untuk membentuk kolagen. Kolagen ibarat simen yang mengikat batu-bata (protein), supaya kulit sentiasa kenyal. Kekurangan kolagen membuatkan tubuh anda mudah lebam dan calar, kering dan bersisik. Kolagen yang cukup daripada Vitamin C yang baik membuatkan kulit anda kelihatan bersinar dan gebu,

Vitamin B Complex ( B for Beauty) : menjaga kesihatan kulit daripada d
alam. Ia membantu mengurangkan garis-garis halus di kulit. Vitamin B Complex juga penting untuk melanin yang memberi warna pada kulit. Lebih kerap anda berada di bawah matahari, lebih banyak B Complex diperlukan.

Vitamin E : yang memang diketahui umum adalah vitamin untuk kecantikan kulit, melawan penuaan. (kedut of course!). Vitamin E bersifat anti-oksidan dalam bentuk fat-soluble (manakala Vitamin C tadi dalam bentuk water-soluble).


ii) Shaklee Collagen Powder.

Ini antara supplemen pujaan ramai kerana kualitinya yang superb dan ramai yang telah mendapat kebaikan daripadanya


Fungsi-Fungsi dan Kebaikan Kolagen 

 Mengekalkan kelembapan dan mencegah kedutan - Kolagen merupakan komponen utama dalam kulit kita. Ia mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembut dan membuatkan kulit lebih bercahaya. Kolagen juga efektif untuk menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan kulit.

 Memulihkan masalah kulit - Apabila kolagen disuntikkan ke dalam kulit yang terluka, ia akan menstimulasikan pertumbuhan sel-sel kulit baru dan menyediakan perlindungan kepada kulit. Kolagen sangat efektif untuk memulihkan parut, pengecutan ephithelium, kedutan dan garis-garis halus.

 Mencantik dan menyuburkan rambut - Nutrisi dalam kulit kepala sangat penting untuk memelihara kesihatan rambut. Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis, rambut dan kuku. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang, manakala kuku menjadi kusam dan mudah pecah.

 Menegangkan payudara - Kesan kolagen untuk menegangkan payudara sudah pun diketahui umum. Payudara sebenarnya terbentuk oleh jaringan-jaringan penyambung dan kumpulan lemak yang berperanan sebagai penyokong bagi pembentukan payudara. Kolagen merupakan komponen utama dari jaringan-jaringan penyambung dan bertindak dengan protein polisakarida untuk membentuk satu jaringan yang kuat untuk menyokong dan menegangkan payudara.

 Menguatkan tulang - Penyatuan kolagen yang secukupnya adalah penting untuk membentuk kerangka tulang yang kuat. Oleh itu,kolagen juga dikenali sebagai kerangka tulang. Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Pengambilan kalsium tambahan sebenarnya tidak dapat menangani masalah tersebut. Hanya dengan pengambilan kolagen yang mencukupi dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis.

 Mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi - Kolagen dapat merapatkan sel-sel dan mempercepatkan pembentukan sel-sel baru. Dengan fungsi ini, ia secara efektif dapat mencegah pengumpulan pigmen dan racun, membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan pigmentasi.

 Melambatkan proses penuaan kulit - Seiring dengan peningkatan usia dan gaya hidup yang sibuk, kandungan kolagen dalam kulit akan semakin berkurangan dan kerana itu, kulit menjadi kering dan kusam. Pengambilan kolagen secara berterusan dapat membantu kulit untuk menyeimbangkan semula kolagen yang berkurangan.

  • REDCOMELMALL.COM

iii) ESP

Jom kita lihat kebaikan ESP untuk kulit kita

*Menguatkan system imun 
*Awet Muda-Asid Amino penting dalam membina kuku, kulit yang cantik, rambut dan lain-lain. Ianya kunci kepada awet muda
* Menganjalkan badan 
* Mengembalikan kepejalan otot; membentuk bentuk badan yang cantik
*Memperbaiki kesan ‘stretch mark’ & luka cesear selepas bersalin
*Menjadikan kulit gebu & licin
*Memelihara kestabilan hormon wanita

Supplemen-supplemen yang saya cadangkan ini juga sangat baik untuk mengatasi masalah-masalah berikut:
  • JERAWAT / JERAGAT/ PIGMENTASI
     
  • PARUT
     
  • STRETCHMARKS
     
  • BLACKHEAD / WHITEHEAD
     
  • KULIT WAJAH BERMINYAK
     
  • KULIT BERKEDUT
     
  • KULIT YANG KUSAM / GELAP TERMASUK DI BAHAGIAN BADAN
     
  • TONA KULIT TIDAK SEKATA
     
  • KESAN HITAM DI BAHAGIAN KETIAK DAN PEHA
     
  • KULIT TAMPAK KASAR. 

Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp : 019-6154956
www.redcomelmall.blogspot.com

Anda mungkin sukakan artikel ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...