TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE

Assalammualaikum...

Hari ini saya ingin kongsikan Testimoni  Set Kesuburan. 

Buat pasangan yang mahu mencuba ataupun yang sedang TTC, boleh amalkan supplemen dari Shaklee yang di cadangkan. Ambil sekurang-kurang 6-8 bulan secara konsisten kerana  fungsi vitamin adalah untuk memulihkan sel tubuh badan kita secara semulajadi, ia mengaktifkan sistem imun dan memulihkan badan secara perlahan dan semulajadi. 

Berikut adalah vitamin yang boleh di ambil. 
  • Vitamin E - membantu menstabilkan hormon reproduktif pada kedua2 lelaki dan wanita.
  • Zinc - meningkatkan tahap testosteron dan bilangan sperma pada lelaki.
  • Vitamin C - Berperanan dalam pembentukan sperma.
  • B Complex - Memberi ketenangan jiwa dan menstabilkan hormon.
Bagi yang ingin mencuba vitamin, saya cadangkan kedua2 suami isteri mengambil set A yang terdiri dari Vita Lea (multivitamin), B Complex dan Vitamin C, ditambah dengan Vitamin E. Untuk lelaki, tambah satu lagi pengambilan zinc.Zinc diperlukan dalam proses penghasilan testosterone pada lelaki dan wanita. Kandungan zinc adalah paling tinggi dalam kelenjar prostate dan sperma.

 [Kekurangan zinc boleh menjejaskan kualiti sperma, merendahkan potensi dan keinginan seks.]


Hubungi saya untuk konsultasi

Pn. Ani 019-6154956
www.facebook.com/messages/Redcomel
www.redcomelmall.blogspot.com

TESTIMONI SET KULIT

Assalammualaikum

Hari ni saya nak kongsikan Testimoni daripada seorang sahabat yang sangat berpuas hati dengan hasil pengambilan Vitamin E dan ESP secara konsisten..



Testimoni:- hasil pegambilan secara konsistant..alhamdulillah dapat semula kulit yg di idam2kan..dulu kalau makan seafood jerawat batu keluar macam mata air..dengan bernanahnya..subhanallah..xthan skitnya..sedih sangat...
Sekarang tidak lagi!! Hasilnya bukan setakat kulit muka yg licin cerah n gebuss..badan pun makin ringan sihat dan bertenaga...tq shaklee kerana mengembalikan keyakinan hidupku...


Testimoni Set Kulit
Hubungi saya untuk konsultasi

Pn. Ani 019-6154956
www.facebook.com/messages/Redcomel
www.redcomelmall.blogspot.com

Daftar Keahlian Shaklee Anda Hari Ini!

Assalammualaikum & Salam Sejahtera. 

Alhamdulillah, ramai yang telah sedar kepentingan supplemen dan ramai yang mahu menjadi ahli Shaklee kerana mahukan penjimatan sehingga 30% jika mendaftar sebagai ahli Shaklee. 

Jadi di sini saya terangkan bagaimana caranya anda boleh menjadi daftar ahli Shaklee dan menjadi sebahagian daripada kami di REDCOMELMALL 


Jom daftar ahli Shaklee dengan kami! 

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli Shaklee? Ada 2 cara:

1. Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun 

2. Anda boleh membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan saya sebagai sponsor anda.

Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ahli Shaklee seumur hidup hanyalah RM65 (dan tambahan RM10 untuk pos ) member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya. Jumlahnya ialah RM75 (jika anda tidak pergi ambil sendiri kit di branch).


Tak Perlu Maintain Point sebagai untuk kekal sebagai Ahli Shaklee 

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee sebagai  pengedar. 
Tapi kalau cuma makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain atau minimum purchase

Tak Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Benar, tak perlu maintain point atau ada pembelian.

Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?
Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 866293. Anda akan diberikan bimbingan dari A-Z bagaimana mahu berjaya dengan biz ini. 

Apa kelebihan jadi ahli Shaklee? 
Anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli. Setiap pembelian, anda akan diberi points yang ditukar kepada cash setiap bulan.Shaklee menawarkan 3C,[ Cash, Car dan Convention.]
Dan jika anda berminat nak jadi Pengedar Shaklee, anda akan diajar cara-cara perniagaan ini di jalankan, blog, pages FACEBOOK dan ilmu internet marketing yang lain, hanya dengan kumpulan naungan REDCOMELMALL.COM
The sky is the limit, mari sertai kami untuk pendapatan lima angka sebulan! 

Dengan menjadi ahli di bawah REDCOMELMALL.COM (menggunakan ID saya 866293 sebagai sponsor), anda boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan team kami.


Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli, boleh terus hubungi saya di www.facebook.com/messages/Redcomel atau sms 019 6154956 

Pembayaran boleh dibuat sebanyak RM65 + Rm 10( kos penghantaran) 

Berikan details anda

Nama Penuh:
No Ic:
Nama suami: 
No Ic
Alamat surat menyurat:
No akaun bank: ( Untuk bayaran bonus) 
No telefon:
Email:

Segala pendaftaran akan diuruskan oleh Pihak REDCOMELMALL.COM dan anda akan menerima KIT starter Shaklee secara percuma. 

Sertai Kami Sekarang!!


B Complex & Ostematrix: Penawar Semulajadi Migrain.


Migrain adalah sakit kepala yang menyakitkan, berdenyut-denyut dan berlangsung antara 4-72 jam sehingga seseorang itu tidak mampu melakukan pekerjaan rutin hariannya. Namun begitu menurut kajian yg dibuat, migraine tidak mendatang kesan jangka panjang yang serius.

Apakah yang menyebabkan Migrain? 

Menurut kajian, migrain boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Pada asasnya, apabila berlaku migrain saluran darah akan mengembang dan menguncup menyebabkan kita berasa sakit kepala yang berdenyut-denyut.Migrain boleh disebabkan oleh faktor keturunan. Jika ibu mengalami migrain semasa muda, anaknya juga boleh mengalami migrain.

Menurut Kajian, ada beberapa penyebab migrain:

Kekurangan zat dan nutrisi
Faktor keturunan
Kesan dari pengambilan ubat-ubatan
Wanita yang mengalami haid atau pra-haid
Terlalu banyak mengambil kafein
Mengamalkan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat

APAKAH TANDA-TANDA MIGRAINE?

Migraine biasanya menyebabkan rasa sakit kepala berdenyut-denyut (throbbing headache) pada sebelah kepala dan rasa loya. Namun ada juga sakit kepala di kedua-dua belah kepala. Individu yang berlainan mempunyai tanda2 penyakit migraine yg berlainan.

Pergerakan, cahaya, bunyi bising dan bau-bauan boleh memburukkan lagi migraine. Kadang kala seseorang itu boleh merasakan aura, iaitu beliau dapat melihat bintik-bintik, gelombang cahaya atau pancaran2 cahaya di depan matanya. Tangan, bahu dan muka akan menjadi kebas. Ianya berlaku 30 min sebelum sakit kepala.

Bagaimana Migraine dikenalpasti? 

Selalunya doktor cuba mencari kemungkinan-kemungkinan  lain penyebab sakit kepala seperti kerabunan mata, stress atau tidak cukup rehat. Namun begitu doktor akan mengatakan ianya migraine jika :

  1. Anda mempunyi 5 kali atau lebih sakit kepala tanpa aura atau 2 kali sakit kepala dgn aura.
  2. Sakit kepala yg berlangsung 4-72 jam tanpa makan apa2 ubat.
  3. Rasa loya dan mahu muntah, pancaran cahaya dan bunyi menyebabkan sakit kepala bertambah teruk.

Biasanya penderita migrain akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi penderita migrain yang teruk, mereka diberi dos dadah yang agak tinggi agar dapat melalikan sistem badan mereka dari kesakitan yang ditanggung.

Pengambilan ubat-ubatan boleh mendatangkan risiko terhadap kesan jangka panjang kepada kesihatan.

Oleh yang demikian, memilih alternatif dengan pengambilan supplement natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa supplement lebih baik dari ubat? Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan, dan merupakan ekstrak daripada makanan2 yang membekalkan nutrient harian. Berbeza dengan ubat yang diformulasikan di makmal daripada jenis dadah dan sebagainya.

Supplement/vitamin untuk migrain:

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)

Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium. Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex

Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B Complex Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kena lah jaga makan. begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. Dan timbagkan tentang mengambil vitamin/supplement sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp : 019-6154956



UNTUK PENYUSUAN IBU: MILK BOOSTER



Saya pasti ibu-ibu biasa dengar terma milk-booster atau ‘penggalak susu’? Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, rata-rata ibu memang ada mengamalkan makanan yang bersifat penggalak susu supaya penyusuan susu ibu sentiasa lancar.

Ada yang pilih supplement dan tidak kurang ada yang amalkan dalam pemakanan harian.
Seperti yang saya selalu amalkan, selain pemakanan sihat, saya juga mengambil supplemen Shaklee supaya saya dapat meneruskan penyusuan anak ke 4 saya Rayan, dan pada masa yang sama saya mengandung anak ke 5 saya. Alhamdulillah, sejak saya mengamalkan supplemen Shaklee, badan saya lebih cergas dan sepanjang kehamilan saya, tidak pernah saya mengalami kekejangan kaki ataupun keletihan melampau. 


Berbalik kepada topik Milk Booster, saya nak kongsikan apa makanan yang ibu-ibu boleh amalkan selain makan supplemen. :-)

Apakah makanan yang bersifat milk-booster?

1) Lobak putih
2) Kurma, kismis, badam
3) Longan kering/longan cina
4) Ulaman seperti pegaga, jantung pisang
5) Makanan tinggi protein seperti ikan, ayam, atau makanan berasaskan soya
6) Susu
7) Halba
8)Barli
9) Makanan berserat tinggi seperti oat dan beras perang

Makanan-makanan di atas antara yang bersifat penggalak susu  dan ibu boleh amalkan makan makanan ini setiap hari.Pastikan semasa proses kita memasak makanan-makanan di atas, suhu masakan perlu di kawal atau sebahagian besar dari khasiat makanan itu telah pun hilang atau musnah akibat suhu masakan.

Selain daripada mengambil  milk booster, ibu2 boleh juga mengambil set supplemen untuk penyusuan.


Saya ingin menjemput ibu-ibu melihat testimoni set penyusuan ini, agar menambah keyakinan ibu terhadap kebaikan serta khasiat vitamin-vitamin ini. 





Untuk membuat tempahan dan mengetahui dengan lebih lanjut , anda boleh hubungi :
✉ PM ke : www.facebook.com/messages/Redcomel
☎ Call/Sms/WhatApp : 019-6154956
www.redcomelmall.blogspot.com

Omegaguard dan ESP untuk Kehamilan Genius!

      Selain multivitamin, vitamin c dan B Complex, ada dua jenis supplemen yang boleh diambil oleh ibu mengandung. Saya pasti, ibu-ibu pasti mahukan anak yang sihat, cergas dan cerdik bukan? Pembangunan fizikal dan mental anak- anak amat penting semasa didalam kandungan ibu.  Protien dan Minyak ikan dikatakan makanan yang membina otak ataupun "brain food" yang sangat baik baik di ambil lebih-lebih sesama hamil.






Protin adalah zat makanan asas bagi pembentukan otak bayi dalam kandungan. Ia boleh didapati dari berbagai sumber pemakanan diantaranya daging lembu atau kambing, ayam, ikan dan lain-lain jenis makanan laut, tauhu dan tempe (dari kacang soya), kacang hijau, susu dan produk-produk darinya, telur dan lain-lain.
Dari semua itu, ikan dan makanan dari kacang soya dan susu merupakan sumber protin yang mudah hazam dan diserap ke dalam saluran darah dan seterusnya dibekalkan kepada bayi dalam kandungan. 


Minyak ikan dipercayai juga penting bagi pembentukkan otak bayi. Makanlah minyak dan telur ikan dalam kadar yang lebih dari biasa mulai kandungan 5 bulan keatas. Amalan meratah ikan dan tahu juga baik bagi wanita-wanita hamil !



Namun suka saya ingatkan, pengambilan Omegaguard hanya selepas trimester kedua kehamilan ibu- ibu ya. ESP pula yang sememangnya all time favourite boleh diambil pada bila-bila masa.


Anda mungkin sukakan artikel ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...